English versionProgram se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Euro26 E-cards nagradna igra
EYCAdemy - mreža mladih istraživača
18.06.2005. (Z. Kušen i A. Mojaš)

EYCAdemy je projekt Vijeća Europe i EYCA-e usmjeren na kvalitativna istraživanja mladih diljem Europe. U projektu sudjeluje trinaest zemalja: Austrija, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Poljska, Slovenija, Srbija, Španjolska, Turska i Vels.

Za provođenje ovog projekta u Hrvatskoj pozvan je Hrvatski ferijalni i hostelski savez kao jedna od najvećih udruga za mlade na našim prostorima. EYCAdemy će pohađati dvoje mladih entuzijasta koji će nakon trogodišnjeg školovanja postati treneri za ovakav način istraživanja. Nakon dugogodišnje obuke ovi mladi ljudi, budući treneri, moći će u svojim zemljama provoditi treninge i obućavanja novih mladih moderatora te se na taj način stvara jedinstvena mreža u Europi i podiže razina kvalitativnih istraživanja diljem Europe.

EYCAdemy je nastala na temeljima Youth builds Europe projekta, koji je prošle godine proveden kao prvi takav u Hrvatskoj, a o kojem smo pisali u jednom od proteklih brojeva Hostelera. Cilj projekta je prikupiti što više raznovrsnih informacija o mladima, njihovim željama kako bi se što bolje integrirali u društvo.

EYCAdemy je zamišljen kao trogodišnji projekt koji će se odvijati u nekoliko faza, od kojih je prva održana od 03. -10. travnja 2005. godine u Budimpešti. Na osmodnevnom treningu pod snažnim vodstvom trenera Manfreda i njegovog side kicka Jurgena, tri generacije moderatora (stari, novi stari i novi novi budući treneri i moderatori) prikupili su nova saznanja o kvalitativnim istraživanjima koja će primjenjivati u svojim zemljama. Moramo naglasiti da je EYCAdemy jedinstven projekt koji okuplja toliko mladih sa istim ciljem i svrhom iz raznih zemalja Europe.

Tijekom osmodnevnog treninga u Budimpešti osmišljena je tema i smjer budućih istraživanja i rada same akademije. Samom treningu prisustvovalo je 24 mladih ljudi, po dvoje iz svake zemlje. Treninzi su organizirani na dvije razine, sama izvedbena razina te outdoor trening. Svrha outdooor treninga je stvaranje povjerenja i zajedništva među svim moderatorima s nadom da će se to odraziti na njihovo provođenje istraživanja u svojoj zemlji te u budućnosti, na njihov trening budućih moderatora. Također sama izvedbena razina odnosila se na određivanje buduće teme istraživanja, izradu upitnika istraživnja i pisanje završnog izvještaja.

Sljedeća etapa EYCAdemya provođenje je samog istraživanja u svakoj od gore navedenih zemalja. Tema ovog istraživanja je participacija (sudjelovanje) mladih u nevladinim organizacijama te njihovo korištenje slobodnog vremena. Ovim istraživanjem se želi saznati što mladi misle o članstvu i sudjelovanju u radu neke organizacije i na koji način žele promijeniti svijet oko sebe. Želimo dati priliku mladima da se javno izraze i da se njihov glas čuje.

Nakon provođenja istraživanja svi nacionalni izvještaji biti će prikupljeni te će se krenuti u izradu jednog jedinstvenog izvještaja. Sami moderatori radit će na stvaranju završnog izvještaja na slijedećem treningu u Budimpešti tijekom jeseni. Nakon toga izvještaj tj. rezultati samog istraživanja biti će prezentirani Vijeću Europe i EYCA-i kao glavnim organizatorima ovog cjelokupnog projekta.

 Ispiši članak
 Pošalji članak na e-mail
 Komentiraj članak

PREPOZNAO BRATA NA TV EMISIJI O PREVARANTIMA:
"Brate, pa ti si kriminalac!"
14.09.2005.
JAPANCI NAJDUGOVJEČNIJI NAROD NA SVIJETU:
Više od 25 000 Japanaca su stogodišnjaci
13.09.2005.
CIJENE BENZINA TJERAJU VOZAČE NA NESVAKIDAŠNJE POTEZE:
Na konju na posao
05.09.2005.
U BIJEGU ČETIRI GODINE:
Zbog 7 kokoši na Interpolovoj tjeralici
04.09.2005.
NATJECATELJICA NIZOZEMSKOG BIG BROTHERA U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE:
Natjecateljica Big Brothera želi roditi pred kamerama
30.08.2005.
SPECIJALCI UHAPSILI NAPADAČA NA AUTOMOBIL:
Pucao u auto jer ga je živcirao alarm
11.08.2005.
KRADLJIVAC KOJEG BRINE BRZA VOŽNJA:
Ukrao vozilo i upozoravao na prebrzu vožnju
10.08.2005.
RATNI BROD PRETVOREN U TURISTIČKU ATRAKCIJU:
Potopljeni Brisbane na dar roniocima
01.08.2005.
NA IZLOŽBU BESPLATNO U BADIĆU:
Polugole Bečanke pohrile u muzej
01.08.2005.
NE POKUŠAVATI NA A1 AUTOCESTI:
Ispala iz automobila i lovila ga po cesti
31.07.2005.
OSIGURANJE G8 SUMMITA U ŠKOTSKOJ:
Policajci, snajperisti, helikopteri, psi i špijuni čuvat će najmoćnije ljude svijeta
04.07.2005.
Kamo ide današnja animacija?
01.07.2005.
KRATKA POVIJEST STRIPA:
Buđenje malog Nema
28.06.2005.
EYCAdemy - mreža mladih istraživača
18.06.2005.
EYCAdemy - nove aktivnosti EURO<26 Hrvatska
04.05.2005.
Stranica:
<< < 1 2 3 4 5 > >>
cr:edits