English versionProgram se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Dragi Eurodvadesetšestovci i svi ostali posjetitelji ove stranice!

Ništa o vama bez Vas znači da ćemo u ovom dijelu pokušati pronaći čitav niz vama korisnih stvari od informacija o upisima u škole i fakultete, o zanimljivim događanjima, o koječemu što vas interesira, a može vam biti od koristi. Da bi ovaj Svijet otvoren mladima bio doslovno za Vas, a nikako bez Vas, šaljite nam sve što je Vama nekada koristilo, a smatrate da bi moglo koristiti i drugima.


Volontirajte na svjetskom prvenstvu potražnih pasa
12.06.2008.
Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa, HUOPP, je neprofitna organizacija, specijalizirana za školovanje vodiča i pasa za potrebe potražnih akcija spašavanja unesrećenih ili nestalih osoba u ruševinama, šumama, lavinama, odronima i sl. situacijama, te za uključivanje u navedene akcije.

Zahvaljujući izuzetno kvalitetnom programu školovanja, vodiči i psi HUOPP-a po završenoj obuci u potpunosti su osposobljeni za sudjelovanje u potražnim akcijama spašavanja unesrećenih osoba u svim navedenim katastrofama.


14. IRO SVJETSKO PRVENSTVO POTRAŽNIH PASA

IRO Svjetsko prvenstvo potražnih pasa je najprestižnije i najbitnije natjecanje u svijetu potražnih pasa na kojem sudjeluju najelitniji timovi vodiča i pasa iz cijelog svijeta. Natjecanje okuplja 118 najboljih pasa na svijetu, a natječu se za naslov svjetskog prvaka u traženju unesrećenih u ruševinama, traženju unesrećenih u prirodi i traženju unesrećenih pomoću traga. Svjetsko prvenstvo također promovira jedinstvenost svih organizacija IRO-a, kao i njihovu međusobnu suradnju u cilju što uspješnijih potražnih akcija. Osim toga, natjecanje služi za usporedbu kvalitete treninga i kroz izmjenu iskustva doprinosi većoj uspješnosti u potražnim akcijama.

14. IRO Svjetsko prvenstvo potražnih pasa održat će se po prvi puta u Republici Hrvatskoj, u periodu od 30.06.-06.07.2008.g. u gradu Samoboru.

Predsjedništvo svjetske krovne organizacije, IRO-a, je na svojoj sjednici 20.06.2006.g., HUOPP-u dodjelilo tu veliku čast i povjerenje da organizira 14. IRO Svjetsko prvenstvo potražnih pasa i da kroz taj veliki humanitarni događaj ujedno promoviramo grad Samobor i Republiku Hrvatsku u aktivnostima zaštite i spašavanja ljudi.

Tih dana će u Samoboru boraviti oko 300 ljudi koji se bave zaštitom i spašavanjem, pa s obzirom na to sam događaj poprima i ogromni turistički značaj za grad, regiju i cijelu državu.

Grad Samobor sudjeluje u organizaciji kao 1. Suorganizator natjecanja, a TZ grada Samobora kao 2. Suorganizator.

Kako je posao oko organizacije Svjetskog prvenstva velik i zahtijeva angažman velikog broja ljudi, molimo sve zainteresirane osobe starije od 16.g.za suradnju u vidu volontiranja.

Period za volonteranje je od četvrtka 03.07. do nedjelje 06.07. Volonteri će moći raditi na Svjetskom prvenstvu u ulozi unesrećenih/nestalih osoba u ruševini i prirodi, ali isto tako obavljat će i poslove na stadionu NK Samobor koji je ujedno centralna arena za ocjenjivanje rada potražnih pasa u poslušnosti i savladavanju prepreka.

Od strane Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa bit će svima osigurana odjeća; službene majice SP-a, košulja, jakna, hlače, hrana i piće. Navedena oprema će svim volonterima ostati u trajnom vlasništvu, kao uspomena na sudjelovanje u tako velikom projektu.

Za sve zainteresirane volontere će se 22.06.2008. održati edukacija na kojoj će se dobiti apsolutno sve infomacije vezane uz zadatke na Svjetskom prvenstvu.

Svi zainteresirani budući volonteri mogu se slobodno javiti na mail: tomislav.marevic@iro-sp2008.com.hr ili mob 0918851438.

 Ispiši članak
 Pošalji članak na e-mail
 Komentiraj članak


Trafo - novi portal za mlade
05.03.2010.
Potpisan sporazum između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza
22.12.2009.
Godišnji susret/seminar predstavnika volnterskih klubova te volontera hfhs-a, oh Veli Lošinj
03.10.2008.
Seminar za volontere, 25. - 27. 9. '08., V. Lošinj
10.09.2008.
Volontirajte na svjetskom prvenstvu potražnih pasa
12.06.2008.
Sudjeluj u istraživanju HFHS-a i osvoji putovanje!
25.07.2007.
Aleksandar Veliki - graditelj mostova, ili ne?
15.05.2007.
Hip hop radionice u Zagrebu
05.03.2007.
Nova web stranica HFHS-a
02.03.2007.
Foto natječaj powered by Olympus
01.06.2006.
Stranica:
1 2 3 4 5 > >>
cr:edits